Διαθεματική Αλληλοεκμάθηση Αντισφαίρισης (Τένις)

► Διαθεματική Αλληλοεκμάθηση Αντισφαίρισης (Τένις).


Διάρκεια τουρνουά:4 ώρες. Οι μαθητές της ΣΤ1 και Στ2 τάξης ήταν η γραμματεία και η διατησία των αγώνων.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σχολικός Σύμβουλος Φ.Α

Πατμάνογλου Στέλιος

Ταχ. Δ/νση: Ασκληπιού & Χαρ. Τρικούπη 34

Ταχ. Κωδ. : 63100 Πολύγυρος

Τηλέφωνο : 2371021156

Fax: 2371021174

e-mail Γραφείου: grssdidechal@sch.gr

e-mail Δ/νσης: mail@dide.chal.sch.gr

Κιν. Τηλ. Συμβ : 2310231645- 6944343359

e-mail: patman@sch.gr

Sitehttps://sites.google.com/site/steliospatmanoglou/

Πολύγυρος: 28 – 4 - 2015

Αριθμ. Πρωτ.: 228

ΠΡΟΣ: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ

( Υπόψη κ. Λευθερούδη)

ΚΟΙΝ.: Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Θέμα : «Έγκριση στην υλοποίηση project για την εκμάθηση της αντισφαίρισης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό» Σχολείο»

Σας ενημερώνουμε ότι εισηγούμαστε θετικά στην έγκριση της υλοποίησης του project από το συνάδελφο εκπαιδευτικό Θεόδωρο Λευθερούδη, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας με θέμα τη διαθεματική εκμάθηση της αντισφαίρισης, η οποία αποτελεί μια ξεχωριστή καινοτόμο δράση στην εκπαίδευση.

Τα κυρίαρχα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η αλληλοεκμάθηση, η οργάνωση αυτόνομων δράσεων και η ενίσχυση των προγραφικών δραστηριοτήτων και μαθηματικών εννοιών με χρήση παιδαγωγικών παιχνιδιών σε μαθητές της Α΄ τάξης Δημοτικού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υψηλής παιδαγωγικής αξίας και διδακτικά άρτιο στην εφαρμογή. Είναι σαφές ότι το προτεινόμενο πρόγραμμα είναι σωστά μελετημένο, πολύ καλό στην οργάνωση και υλοποιείται με υπευθυνότητα. Ανεπιφύλακτα προτείνεται να εφαρμοστεί στην καθημερινότητα σε όλες τις σχολικές μονάδες διότι προάγει τη βιωματική μάθηση, τον αυτοέλεγχο, την αυτοπεποίθηση και δημιουργεί θετικές στάσεις για την δια βίου ενασχόληση με το άθλημα.

Ο Εκπαιδευτικός είναι πάντα στο πλευρό των μαθητών και ιδιαίτερα είναι ο εμπνευστής και συντονιστής κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η βιωματική και πολυδιάστατη εκπαιδευτική διαδικασία που εφαρμόζεται στο project για τη δημιουργία ενδιαφέροντος, προσεγγίζοντας βασικές γνώσεις και δεξιότητες στο μάθημα της αντισφαίρισης, είναι πρωτοποριακή για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου διότι γίνεται εκτενής χρήση των ΤΠΕ, εμπλέκονται δημιουργικά με τις αισθήσεις, με εικαστικές, μουσικές, θεατρικές, ξενόγλωσσες και συνδυαστικές επενδύσεις αναδεικνύοντας τη διαθεματικότητα και τη μαθησιακή αλληλεπίδραση. Σαφώς αναφέρουμε και την εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία των εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων που αναπτύσσεται μέσα από το πρόγραμμα, η οποία είναι αξιέπαινη και άξια συγχαρητηρίων.

Άρα τα μαθησιακά οφέλη για τους μαθητές είναι πολλά και ξεπερνούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και τα θεματικά όρια του project.

Συγχαρητήρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας και στον συνάδελφο Κ.Φ.Α κ. Λευθερούδη Θεόδωρο για την πραγματοποίηση και υλοποίηση αυτού του αξιόλογου προγράμματος, το οποίο εκτός των άλλων αποτελεί και δική μου πρόταση για άμεση εφαρμογή στα σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης Αν. Θες/νίκης.

Ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ11

Αν. Θεσσαλονίκης & Νομού ΧαλκιδικήςΣτέλιος Πατμάνογλου

Με την απόχη ψαρεύουμε τις μπάλες. Εκμά

θηση εκτίμησης πορείας της μπάλας.

Ζωγραφίζουμε τις τεχνικές των χτυπημάτων στο τένις. Εκμεταλλευόμαστε όλες τις δεξιότητες και ευχάριστες δραστηριότητες των μαθητών μας, για να μάθουν τα μυστικά της αντισφαίρισης.

Η μουσική και ο χορός είναι μερικά στοιχεία που μπορούν να προστεθούν ως μέσα διδασκαλίας. Χορογραφίες με χτυπήματα σερβίς, φόρχαντ και

Βίντεο YouTube

μπακχαντ.