Φυσική Κατάσταση στο Ποδόσφαιρο

► Φυσική Κατάσταση στο Ποδόσφαιρο


Απολογισμός-Αξιολόγηση επιμορφωτικού βιωματικού σεμιναρίου.

Το προφορικό ενδιαφέρον συμμετοχής ήταν μεγάλο, ωστόσο έλαβαν μέρος 9 προπονητές. Οι μισοί ταξίδεψαν από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή όλων.

Με το πέρας ο κάθε προπονητής έγραψε τη γνώμη του για την ποιότητα του σεμιναρίου. Ένα δείγμα:


Πρόσκληση παρουσίασης δοκιμασιών-τεστ στο ποδόσφαιρο

Αγαπητοί συνάδελφοι προπονητές,

Με το πέρας των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων θα διεξαχθεί επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Δοκιμασίες-τεστ της σωματικής διάπλασης, φυσικής κατάστασης και συναρμοστικών ικανοτήτων στο ποδόσφαιρο»

Προϋπόθεση για κάθε βελτίωση είναι ο άρτια προγραμματισμένος τρόπος εκγύμνασης. Ο έλεγχος, η αξιολόγηση και η ρύθμιση της προπόνησης αποτελούν μια ολότητα. Συνεπώς, καλό είναι κάθε προπονητής να γνωρίζει ΤΙ κάνει, ΠΩΣ το εκτελεί, ΠΟΣΟ ένταση θα δώσει, ΓΙΑΤΙ επιλέγει τη μια άσκηση και όχι την άλλη που είδε ενδεχομένως στο YOUTube.

Χρήσιμο εργαλείο λοιπόν είναι τα τεστ που θα παρουσιαστούν 1ο μία ώρα σε θεωρητικό επίπεδο και 2ον δύο ώρες σε πρακτικό (γήπεδο ποδοσφαίρου).

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;

  1. Για να αξιολογήσουν οι προπονητές την πρόοδο της δουλειάς τους και κατά πόσο βοήθησαν τους ποδοσφαιριστές. Βλέπουν πώς ξεκίνησαν και σε ποιο σημείο έφτασαν.

  2. Για να διαπιστώσουν αν οι διδακτικές μέθοδοι που χρησιμοποίησαν ήταν οι κατάλληλοι ή πρέπει να τις αλλάξουν, για να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

  3. Είναι στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν στους γονείς την αποτελεσματικότητα της δουλειάς μας.

  4. Διαπιστώνει ο ποδοσφαιριστής την εικόνα των επιδόσεων και ανάλογα προσπαθεί περισσότερο στα σημεία που υστερεί.

Συνεπώς, η γνωριμία των τεστ της φυσικής κατάστασης είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της υγείας, της φυσιολογικής τους ανάπτυξης και τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής εξέλιξης. Τίποτα δεν αφήνουμε στην τύχη.

Η μέτρηση της σωματικής διάπλασης (βάρος, περίμετρος μέσης) δίνει πληροφορίες για την μετέπειτα ανάπτυξη, ενδεχόμενα προβλήματα υγείας. Η ψηλή περίμετρος μέσης φαίνεται επίσης ότι συνυπάρχει συχνότερα με προβλήματα υψηλής χοληστερόλης, υψηλής πίεσης και υψηλού ζαχάρου αίματος.

Η μέτρηση της φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο είναι ένας συνδυασμός ικανοτήτων, όπως η αερόβια κατάσταση, η ταχύτητα, η ταχυδύναμη, η ευκινησία, η αντοχή στις ταχύτητες. Όλες αυτές οι ικανότητες και δεξιότητες συνδυαστικά καθορίζουν τη δυνατότητα ενός ποδοσφαιριστή να φέρει εις πέρας όλων των ειδών τις σωματικές και ποδοσφαιρικές δραστηριότητες.

Η συναρμογή είναι δύσκολο να μετρηθεί. Υπάρχουν άπειρες μεταβολές σε κάθε φάση ενός αγώνα. Καμία φάση σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα δεν είναι ίδια. Ωστόσο υπάρχουν ελκυστικά και ανταγωνιστικά δοκιμασμένα τεστ, που αρέσουν στα παιδιά και είναι χρήσιμα. Είναι προσαρμοσμένα στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα και στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών μας. Δεν υπάρχουν διεθνή στάνταρ. Η ακαδημία ή ο προπονητής αποθηκεύει τα αποτελέσματα των δοκιμασιών, τα συγκρίνει με τους επόμενους ποδοσφαιριστές του και προβαίνει στις ωφέλιμες διαπιστώσεις του.

Όλα τα τεστ βασίζονται στα δυο βιβλία του εξαίρετου επιστήμονα J.WEINECK (προπονητική φυσική κατάσταση του ποδοσφαίρου και συναρμοστικές ικανότητες στο ποδόσφαιρο).

Δηλώστε συμμετοχή: 697 33 6 9994 ή 697 40 111 87

email: lefthero60@gmail.com b.leftheroudis@hotmail.com

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Λευθερούδης

Βασίλειος Λευθερούδης

Υ.Γ. Μέγιστος αριθμός συμμετοχής 25 άτομα


Ο Βασίλειος Λευθερούδης είναι προπονητής φυσικής κατάστασης και κάτοχος ΟΥΕΦΑ Β.

Εργάζεται ως γυμναστής και βοηθός προπονητή σε ομάδα της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Μακεδονιας .Είναι προπονητής τμημάτων υποδομής από το 2008.Μερικές από τις ομάδες που έχει εργαστεί είναι ο ΠΑΟΝΕ,ο Αχιλλέας Περαίας και ο Pirsos Elite. Από το 2014 ως και σήμερα ανήκει στον Κεραυνό Αγγελοχωρίου,όπου αξίζει να σημειωθεί πως την χρονιά 2014-15 τερμάτισε 2ος στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία.