Μυοσκελετικές Παθήσεις Ε. Α. Σ. Δ. Θ.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

► Nευρο-Μυοσκελετικές Παθήσεις Ε. Α. Σ. Δ. Θ.


Πού οφείλονται οι ΜΣΠ;

Οφείλονται, μεταξύ άλλων, στην επαναλαμβανόμενη έκθεση σε καταπονήσεις υψηλής ή χαμηλής έντασης για μεγάλη χρονική περίοδο. Ανύψωση φορτίων, επίπονες στάσεις και επαναλαμβανόμενες λανθασμένες κινήσεις στην εργασία και στην καθημερινή χρήση του σώματος (είσοδος στο αυτοκίνητο, πλύσιμο χεριών, σήκωμα από το κρεβάτι κτλ).

Ποιες είναι οι Επιπτώσεις;

Υποβάθμιση ποιότητας ζωής. Χάσιμο εργατοωρών. Κόστος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (χειρουργικές επεμβάσεις κ.α). Οι μυοσκελετικές παθήσεις αποτελούν μια από τις συνηθέστερες διαταραχές που σχετίζονται με την εργασία. Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ευρώπη πάσχουν από ΜΣΠ, το δε κόστος που συνεπάγονται οι εν λόγω διαταραχές για τους εργοδότες ανέρχεται σε δισεκατομμύρια

ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα κατάλληλο για πολλούς, αλλά ο καθένας χρειάζεται ένα ειδικά σχεδιασμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα.


Κατάλληλο ασκησιολόγιο για γόνατα


Ενδυνάμωση δικέφαλου μηριαίου. Ξαπλώνω σε πρηνή θέση. Δένω ένα λάστιχο στην ποδοκνημική και κάνω κάμψη γονάτου. Επαναλαμβάνω 10 φορές. Η ποδοκνημική μου είναι σε έκταση, για να ενεργοποιηθεί καλύτερα ο δικέφαλος, αν είναι σε κάμψη, ενεργοποιείται και ο γαστροκνήμιος.